Bokmässan i Halmstad

I helgen hölls det stora evenemanget som de flesta väntat på, den storslagna bokmässan. Lördagen den 26 november på stadsbiblioteket i Halmstad så samlades 48 stycken utställare för att berätta samt sälja sina senaste projekt.

Under dagen så avslöjades Hallands läsarförfattare för år 2017. Utöver detta så fanns det även olika aktiviteter så som uppläsningar, workshoppar där man kunde vika julgranar, igelkottar med sidor av gamla böcker, och bygga med lera. Barnen kunde även träna sin läsförmåga med hjälp utav läshundar. Man hade tillgång till att få lära sig skriva sitt namn på det arabiska språket. Det fanns även möjlighet till att klappa ormar och sköldpaddor vilket lockade många barn till att delta. Vi kan helt enkelt dra slutsatsen att aktiviteten var en mix utav allt.

Nytt för i år var att man hade tre olika scener. Nissanscenen var där man presenterade romaner, facklitteratur, barn och ungdomsböcker och till sist spänningslitteraturer. Andra scenen kallades hallandsscenen där förekom längre program om mat och kokböcker men även fantasiböcker och så vidare. Den tredje men även sista scenen ligger i Klarasalen, där presenterades sagor, visor och även poesi. Det här konceptet gjorde hela upplevelsen mer händelserik och livligare.

Vi tycker att denna dagen blev lyckad, då vi såg personer i alla åldrar från olika kulturer. Detta var en uppskattande upplevelse som vi gärna är med om igen.

Alice Fearn , Valona Bajramaj

Kommentera