Champions League Final

Bild: William Spalding och Isak Andersson

Den 3 juni 2017 är det finalspel i Champions League för de klassiska storklubbarna Juventus och Real Madrid. Matchen kommer sändas på kanal 3 och på Viasat Fotboll när bollen sparkas igång 20:45 från Cardiff i Wales. Finalen spelas på National Stadium of Wales som har en publikkapacitet på 74.500 åskådare och trycket från publik väntas bli enorma när allas förväntningar är skyhöga! National Stadium påbörjades att byggas 1997 och var klar för att invigas 26 juni 1999, alltså för snart exakt 18 år sedan.
Juventus kommer det här året med en stark trupp efter att tvingats att bygga om laget sedan deras största stjärnor Tevez, Vidal och Pogba alla lämnat klubben. Med stjärnor som den argentinska skyttekungen Higuain, underbarnet Paulo Dybala och jättepjäsen likaså försvarsjätten Giorgio Chiellini i laget kan de hota Real Madrid på allvar! Man får ändå säga att Juventus går in som små underdogs men skillnaden är bara marginell när det storspelande världsförsvaret endast släppt en ett ända mål på hela turneringen vilket kan skaka nerverna på det hårt anfalls-benägna Madrid med världens bästa spelare Cristiano Ronaldo på vänsterkanten. Ronaldo som under de tidigare utslagsmatcherna varit i vansinnigt bra målform och som just nu ligger tvåa i CL:s skytteliga med 10 mål gjorda bakom Leonel Messis 11.
Det blir alltså en kamp mellan världens just nu bästa försvar mot ett mot världens bästa anfall i Benzema, Ronaldo och Gareth Bale. Det är stormatch mellan två jättar, Juventus med sina 2 CL-titlar och Real Madrid med sina 11, en match mellan Italien och Spanien, en match där Juventus kan ta sin första CL-titel på tjugoen år mot förra årets mästare som kan skriva historia genom att försvara titeln. Det kommer bli dramatik, dynamik och känslor på en hög nivå, det kommer bli Champions-League-final i Cardiff så sitt klistrad framför TV:en den 3 Juni klockan 20:45, då skrivs återigen historia!

William Spalding, Isak Andersson

Kommentera