Oviss framtid för Zlatan

Bild: Pixabay.com

Pang sa det när korsbanden gick av under Europa League-kvartsfinalen och Zlatan blev borträknad på oviss framtid.

Den 20 april spelades kvartsfinalen mellan Manchester United och Anderlecht. Manchester vann matchen då och är i nuläget även kvalificerade för att spela finalen på Friends arena i Stockholm den 24 maj mot Ajax. Zlatan är en stark spelare och det gör att man resten av säsongen kommer vara en stark målskytt mindre. Huruvida detta är slutet för stjärnan är inte riktigt klart.

Zlatan som är 35 år gammal har haft en lång karriär för att vara fotbollsspelare som brukar ”pensioneras” vid relativt låg ålder. Hans ålder kan vara en faktor till att han eventuellt lämnar fotbollen, men att detta skulle vara slutet är inget som är säkert och för tillfället gäller det bara denna säsongen.

Zlatan opererades 28 april för den allvarliga knäskadan. Läkarna verkar vara väldigt intresserade av hans knän då de verkar vara i väldigt bra skick, det är något att se över efter att hans karriär avslutats.

Ryktet har gått men samtidigt så är det allt det är, ett rykte. Det finns även källor som hävdar emot och säger att hela ryktet är överdrivet. Mino Raiola, Zlatan Ibrahimovics agent, ska ha hävdat att knäet skulle bli ett forkskningsobjekt. En av läkarna Volker Musahl har då gått ut till tidningen Metro att
” Zlatan har ett starkt skelett och hans knä är absolut i väldigt bra skick. Men snacket om att han ska bli ett forskningsobjekt är något av en överdrift”.

Det har diskuterats vem som kommer bli ”nästa Zlatan” och några av de unga stjärnorna är John Guidetti och Alexander Isak. Båda har mycket talang och kommer säkert gå långt men kommer man att få en profil som Zlatan igen?

Han är en fotbollspelare som står ut ur mängden med en stark personlighet. I en sport med så oändligt många spelare och många som är duktiga gäller det att ha det lilla extra. Inom musikindustrin räcker det inte med att sjunga bra och samma gäller här, det räcker oftast inte med bra spel. Du måste vara speciell samtidigt som du är bra på det du gör och Zlatan är ett praktexempel.

Isidora.K
SA14

Kommentera