Sverige & Drott visar framfötterna-höll inte hela vägen

Källa: Isidora Kovijanic

Sverige spelade en strålande match mot Vitryssland och krossade motståndaren med ett slutresultat på 41-22. De var efter det redo för kvartsfinal och motståndaren var Frankrike. Men tyvärr slutade matchen med en vinst för fransmännen, dock var det en riktigt tuff match och Sverige kämpade riktigt bra mot mästarna och höll ut hela matchen.

VM i handboll drog igång 11 januari, det hålls i Paris i år och kommer att hålla på ända fram till 29 januari. Sveriges tidigare matcher har spelats mot Bahrain (33-16, vinst), Argentina (35-17, vinst), Danmark (27-25, förlust) Qatar (36-25, vinst) och Egypten (33-26, vinst). Den 24 januari var det dags att möta mästarna från förra året, Frankrike.

Förbundskaptenen Kristján Andrésson har uttalat sig om situationen till handbollskanalen:

”Rent mentalt blir det en annan prövning mot Frankrike på tisdag. Men vi kommer att vara väl förberedda, och vi kommer att visa samma fina vilja och stå för det fina spel som vi skapat här. Och också skapa oss förutsättningar för att störa Frankrike”

Och det var också det vi gjorde, för när Sverige mötte Frankrike visade de ett mycket bra spel. Och inte bara ett bra spel utan en helt suverän målvakt (Appelgren) som tog många viktiga bollar. Sverige var det lag som utmanade fransmännen under hela matchen och lyckades verkligen störa dem så som förbundskaptenen sa.

Sveriges VM-trupp bestod av sexton spelare och dessa är
Målvakter
Andreas Palicka och Mikael Appelgren
Mittsexor
Andreas Nilsson, Jesper Nielsen, Fredric Pettersson, Max Darj
Högersexor
Niclas Ekberg, Mattias Zachrisson
Vänstersexor
Jerry Tollbring, Emil Frend Öfors
Högernia
Albin Lagergren
Mittnior
Jim Gottfridsson, Jesper Konradsson
Vänsternior
Philip Stenmalm, Lukas Nilsson, Simon Jeppsson
Reserv
Andreas Cederholm

Det fina spelet som visats av landslaget kan kanske ha påverkat vårt lokala Halmstad-lag HK-Drott, som nyligen vunnit mot VästeråsIrstad (32-23) när matchen hölls här i Halmstad arena.  Efter detta blev det en förlust men man kan konstatera att Drott varit lite skakiga men det börjar se bättre ut och senaste matchen visade vilken kvalité de egentligen besitter. Det är alltid roligt när det går bra för ett lag som är precis där man själv bor och man har möjlighet att se på matcherna. Det går bra även på damsidan och de är ett starkt lag med riktig profil på tränarbänken. Tränaren är tidigare damlandslagstränare Thomas Sivertsson och det finns stora möjligheter till att gå hela vägen.

Röd-vitt är det lokala lagets dräktfärg och Halmstad är en stad med ett historiskt sett starkt lag. HK Drott bildades 10 mars 1936, de har elva SM-guld (spelat 23 SM-finaler) och 2 europacup-finaler. Ungdomsverksamheten bedrivs i Halmstad Handboll och bildades 2013 efter en omorganisation, övrig seniorverksamhet hör också hit (utom elitlagen på dam & herr sida).

HH har ungefär 600 aktiva utövare och ungdomslag finns för både flickor och pojkar.
Detta visar att ett stort intresse finns i alla åldrar och för både flickor & pojkar.

Isidora Kovijanic

Kommentera