TRUMP BLIR JULTOMTE

Bild från Pixabay

Bild från Pixabay

 

Kåseri: Under årets julafton kommer USA råka på stora problem. Det blir en julafton utan riktig tomte, utan julklappar.

USAs president Donald Trump har nyligen byggt en mur som gränsar till Mexiko vilket gör att tomten inte kan ta sig från Mexiko till USA. Detta skapar enorma problem för alla barnfamiljer i hela landet och Trump kritiseras av många. Muren byggdes på grund av Trumps syn på de mexikanska emigranterna som tog sig illegalt över gränsen från norra Mexiko till de södra delarna av USA.

Trump menar i en intervju med Sturebladet att han kommer ta över rollen som tomte. Detta uttalande har spridits över hela världen och upprört många människor som vill bevara den fantastiska traditionen med tomte. Under intervjun förklarade Trump att han redan införskaffat en utstyrsel som han tänkt använda när han utför sitt uppdrag som tomte.

Det folk är mest skeptiska till är hur presidenten ska ta sig till alla ställen lika snabbt som tomten gjort, Trump påpekar att han istället kommer flyga med sitt jetplan som kommer gå mycket fortare.

Sturebladet har haft mycket stora problem att få tag i jultomten, men enligt uppgifter är tomten mycket besviken på Trumps agerande. Han menar också att det inte räcker att göra alla andra barn i världen nöjda och utesluta USAs, det är en ren och skär skam att alla barn inte ska få julklappar.

Skolorna i USA håller nyheten ”top secret” för att inte skrämma barnen. Föräldrarna har meddelats om nyheten och majoriteten är mycket upprörda. Under gårdagen besökte vi en elevs förälder och pratade om det omtalade beskedet. Föräldern vi träffade är bosatt i New York där även hennes son går i skola. ”Jag och alla andra föräldrar är mycket upprörda och ser detta som ett stort problem eftersom att barnen kommer att känna en stor besvikelse” sade Alica Collin. Hon berättade även att hon tillsammans med sin man har övervägt att resa någon annan stans där tomten kommer befinna sig så att barnen kan få uppleva en riktig jul.

Alexander Svanström, Albin Juhlin

Kommentera