Vad är studenternas planer i framtiden

Efter 12 års slit på skolan är de snart dags för årskurs tre på Sturegymnasiet att ta studenten och lämna sina vänner samt lärare. Studenten, en händelserik dag närmar sig om några veckor med skratt, glädje och tårar.  På med studentmössan och sjung fy fan vi är bra. Visselpipa som tjuter och blågula band som hänger runt halsen. Många elever som går sista året på gymnasiet vet inte riktigt vad de ska göra efter studenten medan en del redan har planerat sin framtid. Är det högskola, jobb eller resa som väntas?

Jag har intervjuat några treor på Sturegymnasiet om vad de ska göra i sommar.
Vad ska du göra direkt efter studenten?
Har du några planer inför framtiden?
Vilket är ditt drömyrke?

 

Sandra: (Samhäll)
Jag ska jobba, tjäna pengar så jag kan spara mycket.
Jag ska plugga och flytta hemifrån.
Just nu har jag inget drömyrke men jag hoppas att det kommer med tiden.

 

Bild tagen av Sofia Ta

Nils: (Teater)
Jag ska jobba på Martin & Servera, lagerarbete.
Jag har inga planer för framtiden förutom jobbet.
Jag har inget drömyrke.

Bild tagen av Sofia Ta

Ardian: (Teater)
Jag ska jobba på Martin & Servera, lagerarbete.
I framtiden vill jag lära mig hur man filmar till grunderna, långfilmer och serier.
Mina drömyrken är skådespelare och filmskådespelare.

Bild tagen av Sofia Ta

Leo: (Film)
Jag ska resa till Prag, Tjeckien med familjen.
Ja det det har jag. Jag har faktiskt sökt till olika högskolor och hoppas att kunna studera nu till hösten.
Mitt drömyrke är filmregissör.

Skriven av Sofia Ta

Kommentera